Flag

Speculaas cupcakes

12 cupcakes
Gemakkelijk
30
Een lekkere recept voor 12 cupcakes
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorDr. Oetker CupCakes Natuur
2eieren
75 mlmelk
75 gboter
9speculaas koekjes
Voor de versiering
enkelespeculaas koekjes
Dr. Oetker Topping Vanille
Dr. Oetker Chocoladestiften

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Natuur
Picture - Dr. Oetker Topping Vanille
Picture - Dr. Oetker Chocoladestiften
1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. 

Baktijd: 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Verkruimel de speculaaskoekjes. 

3

Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren, de melk en de speculaaskruimels toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 30 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

4

Neem een derde cupcake en breng een laag Topping Vanille aan. Bestrooi deze rijkelijk met tot poeder verbrokkelde speculoos. Plaats er een decoratie-element bovenop (een hartje, een bloem, ...) die je uit een speculooskoekje snijdt.

5

Kneed de Topping Vanille gedurende enkele minuten. Spuit een toefje topping op de cupcake, bestrooi het met wat speculoospoeder. 

6

Neem een andere cupcake en maak over de hele cupcake kleine toefjes, op regelmatige afstand van elkaar verspreid. Werk deze spitsjes af met de zwarte chocoladestift. 

7

Herhaal met de overige cupcakes!