Flag

Taart met bloemen van fondant

10 porties
Gemiddeld
30
Start de lente met de ze taart.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorDr. Oetker Biscuit
4eieren
50 mlmelk
Voor de vulling
1 bereiding voorDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
250 mlvloeibare room
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
125 gconfituur
75 gpoedersuiker
Voor de decoratie
5 - 6 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuit
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg het bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter.

2

Doe de deegmix, de eieren en de melk in een beslagkom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in ca. 5 min. tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de vorm en strijk het glad.

3

Bak de taart in 30-35 min. gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 min. de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Na het afkoelen is de taart gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

4

Maak de Dr. Oetker Banketbakkersroom volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de biscuitbodem twee keer door, zodat er 3 lagen ontstaan. Bestrijk op de onderste laag met ongeveer 1-2 cm de banketbakkersroom. Leg daar het middelste taartdeel op en bestrijk deze aan de bovenkant met confituur. Dek deze af met het laatste taartdeel.

5

Klop de room stijf samen met de bloemsuiker en de Klop-fix. Bestrijk de taart daarna helemaal met slagroom

6

Rol 3-4 pakjes Dr. Oetker witte fondant zo dun mogelijk uit en zo rond mogelijk. Hiermee kun je de hele taart bekleden. Rol de witte fondant om een deegroller heen. Gebruik voldoende poedersuiker of bloem zodat de fondant niet blijft plakken aan de deegroller. Zet de taart op een mooie schaal.

7

Rol de fondant uit over de taart. Vouw de fondant met je handen netjes om de taart heen en druk het fondant aan de onderkant goed aan. Snijd voorzichtig de resten weg met een scherp mesje.

8

Kleur de resterende witte fondant in jouw favoriete kleuren met de Dr. Oetker Kleurstoffen. Maak een paar kleuren.

9

Pak de gekleurde fondant en rol dit uit in de vorm van een reep. Snijd met een mesje er een reep uit van 1cm breed. Deze is voor de taartdecoratie aan de onderkant van de taart. 9 Plak de reep met een beetje slagroom vast aan de onderzijde van de taart.

10

Rol de gekleurde fondant uit en steek hier met de bloemetjes uitstekers bloemetjes uit. 1 Plak de bloemetjes op de taart met een beetje slagroom.