Flag

Summer cupcakes

12 stukken
Gemakkelijk
20
Chalenge 2: een lekker zomers recept van Petra op Sprinkles on a cupcake
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Laat enkele cupcakes niet versierd, zo kunnen de kinderen die zelf versieren met chocolade schrijfstiften.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 bereiding voorDr. Oetker CupCakes Natuur
2eieren
75 gboter
75 mlmelk
Voor de versiering
1 verpakkingDr. Oetker Topping Vanille
enkelenoten
Dr. Oetker Chocoladestiften

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Natuur
Picture - Dr. Oetker Topping Vanille
Picture - Dr. Oetker Chocoladestiften
1

Verwarm de oven voor (160°C voor elektrische oven, 140°C voor hete lucht oven en stand 2 voor gasoven).

2

Plaats de cakevormpjes op de bakplaat. Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter, de eieren en de melk bij. Meng het geheel met de mixer terwijl je de snelheid opdrijft tot een glad deeg. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten.

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

4

Decoreer met de Cupcake Topping in Vanille, een stukje limoen en wat rozenblaadjes en pindanootjes. Ik vond het heel lekker dat het sap van de limoen extra smaak gaf aan de topping.

Baktips

  • Laat enkele cupcakes niet versierd, zo kunnen de kinderen die zelf versieren met chocolade schrijfstiften.