Met kerst mogen koekjes niet ontbreken. Koekjes met een gat erin waarmee je de kerstboom kunt versieren of die je als eetbare kerstwens aan vrienden kunt geven, zijn natuurlijk fantastisch. Maar veganistische koekjes waar iedereen van kan smullen, zijn nog beter! Wat is er heerlijker dan onze veganistische kerstkoekjes van zanddeeg, die we versierd hebben met een welgemeende kerstboodschap? Juist! Helemaal niets.
voor het recept Vegan kerstkoekjes
300 g | volkoren tarwebloem |
180 g | boter (vegan) |
100 g | poedersuiker |
1 eetl. | citroenrasp |
1 ½ zakjes | Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker |
1 eetl. | water koud |
een beetje | bloem op het werkoppervlak |
100 g | chocolade, puur couverture (vegan) |
125 g | poedersuiker |
1 eetl. | citroensap |
suikerdecoratie Dr. Oetker Christmas party | |
suikerdecoratie in kerstthema | |
suikerparel zwart en goud | |
30 g | noten naar keuze |
enkele | vruchten gedroogd - naar keuze |
1 verpakking | Dr. Oetker Chocoladestiften |
Doe voor het deeg de ingrediënten in een kom en kneed alles tot een gladde massa met de deeghaak van je handmixer. Wikkel in huishoudfolie en laat minstens 40 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 175 °C). Rol het deeg op een lichtjes bebloemd oppervlak uit tot een dikte van zo'n 0,3 cm en snij de koekjesvormen uit. Leg ze op twee met bakpapier beklede bakplaten en steek in elk koekje een gaatje met een prikker. Stop één bakplaat met koekjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven en doe dan hetzelfde met de andere bakplaat. Laat de koekjes daarna afkoelen.
Elektrische oven: 175 °C
Plaats in de oven: In het midden
Snij voor de versiering de couverture in fijne stukjes en laat ze smelten in een kom (au bain-marie). Meng de bloemsuiker en het citroensap tot een dik, spuitbaar glazuur en doe dat in een spuitzak. Hak de noten en het gedroogde fruit fijn. Versier de koekjes naar wens met het glazuur of de couverture en plak er suikerhagel, parels en versieringen, noten en gedroogd fruit op. Of schrijf 'Zalige kerst' op de koekjes met een voedselkleurstift (laat het glazuur eerst volledig drogen).
De koekjes blijven tot 6 weken goed in een luchtdichte verpakking.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
322
kJ
77 kcal |
1407
kJ
336 kcal |
Vetten | 4.95 g | 21.53 g |
Koolhydraten | 7.95 g | 34.56 g |
Eiwitten | 0.29 g | 1.24 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee