COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Vegan zandkoekjes voor kerst

Verras iedereen thuis met deze smaakvolle vegan kerstkoekjes

20 stukken

enige ervaring gewenst 35 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vegan zandkoekjes voor kerst

Voor het lichte deeg:

50 g margarine
75 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
140 g bloem
2 eetl. water koud

Voor het donker deeg:

140 g bloem
10 g cacaopoeder
50 g margarine plantaardig
75 g poedersuiker
2 eetl. water koud

preparation

Bereiding

1

Voor het lichte deeg

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met de hand tot een glad deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het ongeveer 10 minuten in de koelkast rusten.

2

Voor het donker deeg

Meng de bloem met de cacao en voeg de resterende ingrediënten toe. Nogmaals, met de hand kneden, in huishoudfolie wikkelen en ongeveer 10 minuten in de koelkast laten rusten.

3

Rol het lichtere deeg uit tot een rechthoek van 0,5 cm dik tussen twee vellen bakpapier. Rol het donkere deeg opnieuw uit in dezelfde afmetingen met behulp van twee vellen bakpapier, leg het op het lichtere deeg en druk het samen. Rol het deeg op vanaf de lange zijde, wikkel het in huishoudfolie en laat het nog 20 minuten in de koelkast rusten.

4

Verwarm de oven voor. Snijd de deegrol in schijven (ongeveer 1 cm dik), leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ongeveer 25 minuten op het middelste rek. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster. 

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 155 °C

Baktijd: ongeveer 25 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vegan zandkoekjes voor kerst

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 502 kJ
120 kcal
1800 kJ
430 kcal
Vetten 4.50 g 16.06 g
Koolhydraten 9.69 g 34.61 g
Eiwitten 10.01 g 35.76 g