Flag

Mascarponebeertjes

7 porties
Gemakkelijk
40
voor 7 porties
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de crème
250 mlyoghurt, mager
200 gmascarpone
geraspte schil van 1 citroen
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
80 gsuiker
5 blaadjesDr. Oetker Gelatine
1 eetl.rum
250 mlroom
Voor de saus
250 mlmelk
50 gsuiker
1 eetl.cacaopoeder (gezeefd)
4 eetl.melk
1 eetl.Dr. Oetker Pudding Chocolade
Voor de decoratie
een beetjecacaopoeder
bosbessen en aalbessen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Voor de crème

Meng de yoghurt met de Mascarpone, de citroenschil, de vanillesuiker en de suiker. Bereid de gelatine zoals voorgeschreven op de verpakking, verwarm met de Rum en roer goed door elkaar. Klop de room op. Op het moment dat de room vast begint te worden, schept u de yoghurtmassa onder de room.

2

Vul een spuitzak met grote gladde mond met de crème. Spuit op een koud bord een grote dot voor het lichaam, een kleinere voor het hoofd en kleine dotjes voor armen, benen en oren. Laat de beer 2 uur afkoelen in de koelkast.

3

Voor de saus

De melk met de suiker en het cacaopoeder al roerend aan de kook brengen. Meng 4 eetlepels melk met het puddingpoeder en roer het bij in de kokende melk. Breng nog een keer al roerend de saus aan de kook, haal de kookpot van het fornuis en laat al roerend afkoelen. Giet vervolgens de afgekoelde saus rond de beer.

4

Voor de versiering

Bestrooi de beer lichtjes met cacaopoeder en versier zijn gezichtje met de bessen voor zijn ogen en zijn neus.