Flag

Meringue spookjes

15 - 20 stukken
Gemakkelijk
40
Deze spookjes zijn zo schattig én lekker dat je nooit nog bang bent van spoken. Enkel om er te veel van te eten.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de meringue
2eiwitten
140 gsuiker
1 eetl.maïzena
Dr. Oetker Chocoladestiften

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Chocoladestiften

Extra materiaal

Beslagkom, bakpapier, mixer met kloppers, spuitzakje met spuitmondje.

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor, gebruik bij voorkeur een heteluchtoven.

Baktijd: ongeveer 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C

Temperatuur heteluchtoven: 110 °C

2

Zorg voor een vetvrije kom. Dit kun je doen door de kom schoon te maken met afwasmiddel (hierna wel goed afspoelen) of met wat keukenpapier en citroensap. Klop met de mixer op de hoogste staand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe.

3

Klop de meringue verder stijf met de mixer, voorzien van een klopper. De meringue is stijf genoeg wanneer de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de meringue eruit loopt.

4

Verdeel de meringue met twee eetlepels of met een spuitzak met spuitmondje in 15-20 porties op de bakplaat als een spookje. Zorg voor minimaal 2 cm ruimte tussen de spookjes.

5

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de spookjes gedurende 60 minuten.

6

Zet daarna de oven uit en laat de spookjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.

7

Wanneer de spookjes afgekoeld zijn, kan je er met de Chocoladestiften gezichtjes op tekenen. Zet de spookjes nadien in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.