Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Meringue spookjes

Deze spookjes zijn zo schattig én lekker dat je nooit nog bang bent van spoken. Enkel om er te veel van te eten.

15 - 20 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Meringue spookjes

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 eetl. maïzena
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

Extra materiaal

Beslagkom, bakpapier, mixer met kloppers, spuitzakje met spuitmondje.

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor, gebruik bij voorkeur een heteluchtoven.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven: 110 °C

Baktijd: ongeveer 60 minuten

2

Zorg voor een vetvrije kom. Dit kun je doen door de kom schoon te maken met afwasmiddel (hierna wel goed afspoelen) of met wat keukenpapier en citroensap. Klop met de mixer op de hoogste staand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe.

3

Klop de meringue verder stijf met de mixer, voorzien van een klopper. De meringue is stijf genoeg wanneer de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de meringue eruit loopt.

4

Verdeel de meringue met twee eetlepels of met een spuitzak met spuitmondje in 15-20 porties op de bakplaat als een spookje. Zorg voor minimaal 2 cm ruimte tussen de spookjes.

5

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de spookjes gedurende 60 minuten.

6

Zet daarna de oven uit en laat de spookjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.

7

Wanneer de spookjes afgekoeld zijn, kan je er met de Chocoladestiften gezichtjes op tekenen. Zet de spookjes nadien in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Meringue spookjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 151 kJ
36 kcal
1248 kJ
298 kcal
Vetten 0.01 g 0.06 g
Koolhydraten 8.42 g 70.18 g
Eiwitten 0.38 g 3.17 g