COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Mummie - cakepops

Beleef het plezier van het bereiden en geniet achteraf nog meer door ze op te smullen.

15 cakepops

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Mummie - cakepops

Voor de cakepops:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren
400 g verse kaas

Voor de decoratie:

400 g witte chocolade
Dr. Oetker Topping Vanille
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

Extra

Cakepopstokjes

Baktijd en oventemperatuur

Elektrisch: 180°C // Hetelucht: 160°C // Gas: 2 - 3 // Baktijd: ca. 50 min.

1

Cakepops

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Cake Natuur klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake 40 minuten afkoelen. Neem een grote mengkom en verkruimel hierin de cake. Voeg de verse kaas toe en kneed alles tot een homogeen geheel.

2

Neem telkens wat deeg in de palm van je hand en rol een bolletje van ongeveer 3 cm diameter. Herhaal deze beweging tot het deeg helemaal opgebruikt is.

3

Verwarm de witte chocolade au bain marie. Dip de topjes van de cakepopstokjes lichtjes in de gesmolten chocolade en duw deze één voor één in een cakepopbolletje om de stokjes goed vast te zetten.

4

Decoratie

Kneed de Dr. Oetker Topping tot de substantie vloeibaar wordt. Plaats het ronde spuitmondje en kleed je cakepop-mummies aan. Hiervoor draai je de cakepops rond terwijl je Dr. Oetker Topping aanbrengt.

5

Bedek de cakepops genereus met de gesmolten chocoalde terwijl deze nog voldoende lopend is. Plaats ze vervolgens rechtop, in een tas bijvoorbeeld, vooraleer met de decoratie verder te gaan. Zorg ervoor dat de gesmolten chocolade nog niet volledig hard geworden is alvorens verder te gaan.Teken er vervolgens de gezichtjes op met de Dr. Oetker Chocoladestiften om de mummies nog angstaanjagender te maken!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Mummie - cakepops

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1017 kJ
243 kcal
842 kJ
201 kcal
Vetten 17.71 g 14.64 g
Koolhydraten 13.59 g 11.23 g
Eiwitten 5.34 g 4.41 g