Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Rodevruchtentaart met banketbakkersroom

Verjaardagstaart met seizoensfruit

8 - 12 stukken

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Rodevruchtentaart met banketbakkersroom

Voor het deeg:

175 g boter
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 ei
250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Dr. Oetker Bakspray
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
250 g aardbeien
125 g frambozen
125 g rode bessen

Voor de decoratie:

1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim
100 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Taartina
Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

1

Het deeg

Klop de boter, de suiker, de vanillesuiker en het ei tot een romige massa. Voeg de bloem en de Backin toe en meng het geheel. Vet de bakvorm in met Bakspray. Giet het mengsel in de ingevette bakvorm, strijk het glad en bak gedurende ca. 25 minuten op 180°C.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 25 minuten

2

Laat de bodem afkoelen in de bakvorm. Verwarm ondertussen het suikerglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bestrijk hiermee de bodem van het gebak. Dit glazuur werkt eigenlijk als beschermend laagje tussen de bodem en de room.

3

De vulling

Giet de mix voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. meng het geheel met een klopper tot de room glad is. Zet het mengsel gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw en deze is klaar. Bestrijk de bodem met de banketbakkerroom. Snijd de aardbeien in plakjes of helftjes en gebruik ze, samen met de andere rode vruchten voor het versieren van de taart.

4

De decoratie

Bereid de Taartina volgens de instructies op het zakje en borstel dit in een laagje over de rode vruchten.

5

Bereid de Slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Versier hiermee de taart.

6

Rol een stukje rolfondant plat met een deegroller. Gebruik een beetje poedersuiker zodat de rolfondant niet plakt aan de roller of het aanrecht. Schrijf met een chocoladestift een verjaardagswens op de rolfondant en plaats deze op de taart.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Rodevruchtentaart met banketbakkersroom

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1465 kJ
350 kcal
733 kJ
175 kcal
Vetten 17.04 g 8.52 g
Koolhydraten 27.16 g 13.58 g
Eiwitten 20.47 g 10.24 g