Flag

Cappuccinotaartjes

6 stukken
Gemiddeld
60
voor 6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
2eieren
60 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
snufjezout
80 gbloem
½ koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 eetl.cacaopoeder
Voor de vulling
4 blaadjesDr. Oetker Gelatine
1 zakjeDr. Oetker Pudding Chocolade
600 mlmelk
4 eetl.suiker
1 koffiel.espressopoeder
400 mlroom
2 eetl.Cognac
Voor de garnering
250 mlroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
enkelechocolade koffiebonen
geraspte chocolade

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3-4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 10 minuten

1

Verwarm de oven voor. Vet de bakplaat in, beleg deze voor de helft (30 x 20 cm) met bakpapier en vouw het bakpapier om aan de open kant zodat het deeg er niet kan uitlopen.

2

Doe de eieren in een mengkom en klop ze op de hoogste stand gedurende 1 minuut schuimig. Roer de suiker, Gevanillineerde suiker en zout onder en klop de massa gedurende 2 minuten verder op. Meng en zeef de bloem met de Backin en het cacaopoeder en meng kort onder op de laagste stand. Giet het deeg op de bakplaat, strijk het glad en plaats het onmiddellijk in de voorverwarmde oven.

3

Stort de gebakken biscuit op het werkvlak, bakpapier niet aftrekken, en laat het afkoelen. Steek 6 rondjes uit met de dessertringen en haal deze van het bakpapier. Vet de dessert-ringen in met olie, bestrooi ze dun met poedersuiker en plaats ze op een met bakpapier beklede plaat. Leg in elke dessert-ring een biscuitrondje als bodem.

4

Laat de gelatine weken volgens de handleiding op de verpakking. Bereid het puddingpoeder volgens de handleiding op de verpakking maar gebruik slechts 600 ml melk en 4 eetlepels suiker. Roer hieronder het espressopoeder en de cognac. Laat de gelatine al roerend in de nog hete pudding oplossen. Laat de pudding al roerend afkoelen.

5

Sla de room stijf en meng deze onder de pudding als deze begint vast te worden. Giet de pudding in de dessertringen en plaats deze gedurende minstens 3 uur in de koelkast.

6

Haal de taartjes uit de dessert-ringen en plaats ze op een dessertbordje. Versier voor het serveren naar wens met slagroom, mokkabonen, geraspte chocolade,...